Afbeelding

Samenwerking CZ en Pantein in Herstelkliniek Pantein

Algemeen 2.536 keer gelezen

BOXMEER | Mensen met een zorgvraag wonen steeds langer thuis. Om te waarborgen dat kwetsbare ouderen de juiste zorg op de juiste plek krijgen, werken CZ en Pantein sinds kort nog nauwer samen in Herstelkliniek Pantein in Boxmeer. Verzekerden van CZ kunnen vanaf nu ook in de Herstelkliniek terecht om te herstellen of gebruik te maken van een interventie-opname. Tijdens deze opname wordt de zelfredzaamheid in kaart gebracht, plus of en welke zorg iemand nodig heeft. 

Herstelkliniek Pantein is een voorziening tussen een behandeling thuis en het ziekenhuis in. Mensen kunnen in de Herstelkliniek terecht voor tijdelijke behandeling, gericht op snellere terugkeer naar huis.

Rogier van der Hooft, directeur Zorg van CZ, is enthousiast over deze ‘anderhalvelijns’-zorg: “Hulpbehoevende ouderen komen nu nog vaak in een ziekenhuis terecht, omdat het thuis niet meer kan, maar er geen andere oplossing is. Dankzij de Herstelkliniek blijven ziekenhuisbedden beschikbaar voor mensen die daar ook echt moeten zijn.”

De Herstelkliniek biedt zorg aan kwetsbare inwoners die tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Vaak hebben zij meerdere aandoeningen en meerdere soorten medicatie. Als er iets ontregelt, dan kan dat van grote invloed zijn op het dagelijks leven. Herstelkliniek Pantein heeft hiervoor de juiste expertise. Er is een zorg- en behandelteam dat werkt onder leiding van de specialist Ouderengeneeskunde, waarbij er ook nauw contact is met de specialist(en) van het ziekenhuis, de huisarts en wijkverpleging. Na behandeling in de Herstelkliniek kunnen de meeste mensen weer terug naar huis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant